A BIA mérés

Az INSUMED terápia alapját a BIA mérés képezi. A terápia első lépéseként fel kell mérni a páciens állapotát, amelyben a BIA mérés áll rendelkezésünkre. A módszer segítségével pontos képet kapunk az egyén testösszetételéről, azaz a testünkben található zsír-izom-víz arányairól. A precíz mérést egy AKERN 101 nevű BIA-műszer végzi, teljesen fájdalommentesen.

A méréshez egy ágyra kell feküdni, ahol két-két elektródát ragasztunk a kézfejre és lábfejre, amelyet mérőkábellel a készülékhez csatlakoztatunk. A mérés pár perc alatt lezajlik és az eredményeket a műszer kiértékelésre továbbítja a számítógépünkre.

bg 02

Mit mér pontosan a műszer?

  • A test zsírtartalmát
  • A test zsírmentes állományát
  • A test izomállományát
  • A test sejtközötti állományát
  • A szervezet teljes folyadék tartalmát
  • A sejten belüli és kívüli folyadék tartalmát
  • A szervezet alapanyagcseréjét

Ezen adatok és eredmények összessége és értelmezése után tudunk személyre szabott tanácsokkal szolgálni a pácienseink számára. A kiértékelés után meghatározzuk az életmód változtatásával kapcsolatos egyedi tervet. A cél, hogy egészségesen érje el a kívánt testsúlyt, jo-jó effektus nélkül.

A BIA mérést szükséges elvégezni a terápia közben is, hiszen az INSUMED koncepció alapja a folyamatos kontroll. A diéta során kéthetente mérést végzünk, hogy pontosan követni tudjuk, milyen eredményekkel alkalmazza gyakorlatban a diétát és hogyan és miként alakul át a testösszetétele. A test változásait azért szükséges kontrollálni, hogy aktuális képet kapjunk a szervezetéről, illetve szükség esetén korrigálni tudjuk a kivitelezést.

Szeretné tudni a testösszetételét?&nbsp
Kattintson ide és foglaljon időpontot most!

INSUMED Orvos

henitransparent tukrozve